• Εγγραφή

 

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ -ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ- ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ -ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ-

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
 The form could not be submitted
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ -ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ-

Βιβλίο

Εκδόσεις
Τιμή (€)
60
Πληροφορίες συναλλαγής
Αμεταχείριστο
+ τα έξοδα αποστολής
Ξενόγλωσσο
Όχι
Τύπος Καταχώρησης
Θεματική κατηγορία


ΑΝΤΙ ΠΡΟΛΟΓΟΥ

Η Αιτωλοακαρνανία είναι ένας από τους μεγαλύτερους Νομούς της Ελλάδας.
Σχηματίστηκε με την ίδρυση του Νεοελληνικού κράτους το 1833.
Πρωτεύουσα είναι το Μεσολόγγι που λόγω της μεγάλης ιστορικής παράδοσης, φέρει την προσωνυμία Ιερή Πόλη.
Διαιρείται σε 5 επαρχίες και περιέχει 29 Δήμους. Το όνομα του Νομού παραπέμπει στην αρχαία Αιτωλία και Ακαρνανία, περιοχές που χώριζε και ένωνε ο ποταμός Αχελώος. Το κοινό των Αιτωλών ή Αιτωλική Συμπολιτεία με πρωτεύουσα το Θέρμο και το κοινό των Ακαρνάνων με πρωτεύουσα την Στράτο.
Πολλές εκδόσεις, μιλούν για την ταυτότητα του τόπου (βιβλία, εφημερίδες, περιοδικά, έντυπα κ.λ.π.). Ο Πολιτιστικός Οργανισμός που ιδρύθηκε στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλ/νίας στρέφεται όχι μόνο στη διάσωση του πολιτισμού αλλά και στη προβολή του Νομού.
Η ιστορία επιγραμματικά περνάει στα ονόματα των είκοσι εννιά (29) Δήμων.
Από αυτή τη σκέψη γεννήθηκε αρχικά η ιδέα έκδοσης του παρόντος λευκώματος.
Με την έκδοση αυτή απευθυνόμαστε όχι μόνο στους Αιτωλοακαρνάνες αλλά και σε όσους θέλουν να γνωρίσουν τη φυσική ομορφιά του Νομού μας, που πλαισιώνει από τα βάθη των αιώνων, την Ιστορία και τον Πολιτισμό του αφήνοντας σήμερα τα διάσπαρτα μνημεία, ίχνη των εποχών που πέρασαν.
Από μεράκι και ευαισθησία συγκεντρώσαμε φωτογραφικό κυρίως υλικό - δουλειά των τελευταίων 10 χρόνων - και δημοσιεύουμε τώρα ένα μέρος στον τόμο αυτό που απαρτίζεται από 29 ενότητες, όσοι και οι δήμοι του Νομού μας.
Στοιχεία που αφορούν την Ιστορία, τη σύσταση και τα αξιοθέατα των δήμων, δίνονται συνοπτικά στην αρχή κάθε ενότητας, στη σελίδα που φέρει και την φωτογραφία του κάθε Δημάρχου.
Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχει κυκλοφορήσει κάτι αντίστοιχο για το Νομό μας, πιστεύουμε ότι πρωτοτυπούμε. Και τούτο διότι ο αναγνώστης μπορεί να απολαύσει 29 περιηγήσεις στους αντίστοιχους δήμους της Αιτωλοακαρνανίας, να περιεργαστεί τα απομεινάρια των χρόνων στα μνημεία που διασώθηκαν και παράλληλα να χαρεί το καθαρό τοπίο με τα βουνά και τις πεδιάδες, τις λίμνες και τα ποτάμια του. Ένα πλήθος φωτογραφιών που ακινητοποιούν και τη λεπτομέρεια, δίνουν τη δυνατότητα να βρεθεί κανείς ακόμα και μπροστά στην απρόσμενη ομορφιά που κρύβει το μικρό λουλούδι στην άκρη της πεδιάδας ή στη σχισμή του βράχου.
Ευελπιστούμε ότι μέσα από τις σελίδες του τόμου, θα δώσουμε την ευκαρία στους αναγνώστες μας, για ένα ευχάριστο οδοιπορικό στις φυσικές ομορφιές και στην Ιστορία της Αιτωλοακαρνανίας.

Books by:Tamp

Powered by JReviews
 
Scroll Up