• Εγγραφή

 

ΠΟΛΛΕΣ ΖΩΕΣ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ ΠΟΛΛΕΣ ΖΩΕΣ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
 The form could not be submitted
ΠΟΛΛΕΣ ΖΩΕΣ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ

Βιβλίο

Συγγραφέας
Τιμή (€)
8
Τύπος Καταχώρησης


Φαντάσματα ενός άγνωστου παρελθόντος δυναστεύουν τον ύπνο του Ισίκ Κάνσοϊ. Επτασφράγιστα οικογενειακά μυστικά βαραίνουν τη ζωή της Αλέβ Ιζμιρλί. Το όραμα της Μεγάλης Ιδέας καθοδηγεί τον Κωνσταντίνο Ασώματο μέχρι την καταστροφή της Σμύρνης το 1922.
Ένα παράδοξο ταξίδι στο χρόνο• από το παρόν πίσω στη Σμύρνη του 1922. Πόσες ζωές χρειάζεται να ζήσει κανείς για να ανακαλύψει την αλήθεια που τον κυβερνά; Ο Ισίκ Κάνσοϊ («Ασώματος» στα τουρκικά), ένας καλλιεργημένος Τούρκος επιχειρηματίας, η Αλέβ Ιζμιρλί, μια αινιγματική Γαλλίδα μεταφράστρια και ο Κωνσταντίνος Ασώματος, ένας φωτισμένος Έλληνας αγωνιστής –ο πατέρας του οποίου υπήρξε ένας από τους κρυφούς αρχηγούς της ελληνικής επανάστασης στη Χίο το 1821– μπερδεύονται στο υφάδι της μνήμης και στα δεσμά που ενώνουν την ψυχή με το σώμα. Μέσα από διαδοχικές συνεδρίες ύπνωσης στις οποίες υποβάλλεται ο Ισίκ συναρμολογείται η κοινή ιστορία της ζωής τους.
Σμύρνη και Ιζμίρ. Ανατολή και Ανάντολου. Η Μεγάλη Ιδέα, η οδύσσεια των ελληνικών στρατευμάτων στη Μικρασία και η καταστροφή που επακολούθησε. Μετά τις συλλογές διηγημάτων Ιστορίες μιας χαμένης εποχής και Τα χαμένα ημερολόγια της Πόλης, ο Μεχμέτ Τζοράλ επιστρέφει μ’ ένα τολμηρό μυθιστόρημα για τη Μεγάλη Ιδέα, τον παντουρκισμό, τον πανελληνισμό και τους αιθεροβάμονες της Ιστορίας των αυτοκρατοριών.

Books by:angmaria

Powered by JReviews
 

Βιβλία που αλλάζουν χέρια

Υπάρχουν 23795 καταχωρήσεις και 0 αξιολογήσεις.
Scroll Up