• Εγγραφή

 

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΟΡΕΙΝΟ ΣΑΝΑΤΟΡΙΟ (εξαντλημένο - σπάνιο) ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΟΡΕΙΝΟ ΣΑΝΑΤΟΡΙΟ (εξαντλημένο - σπάνιο)

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
 The form could not be submitted
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΟΡΕΙΝΟ ΣΑΝΑΤΟΡΙΟ (εξαντλημένο - σπάνιο)

Βιβλίο

Συγγραφέας
Τιμή (€)
0
Email επικοινωνίας
jjjpm80@yahoo.gr
Πληροφορίες συναλλαγής
Άριστη κατάσταση, ογκωδέστατο και σπάνιο βιβλίο
Τύπος Καταχώρησης


Η Πνευμονολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με τα Γενικά Αρχεία του Κράτους-παράρτημα Βόλου κυκλοφόρησε το λεύκωμα «ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΟΡΕΙΝΟ ΣΑΝΑΤΟΡΙΟ, ένας αγώνας, πολλές ζωές».

Τα κείμενα και η επιμέλεια ανήκουν στον Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη Καθηγητή Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο - Διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής
και Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στην Αννίτα Πρασσά, προϊσταμένη των Γενικών Αρχείων του Κράτους (ΓΑΚ) στη Μαγνησία. Στις 240 σελίδες του παρουσιάζεται η πορεία του πρώτου Σανατορίου που άρχισε να λειτουργεί στο Πήλιο το 1908.

Περιγράφεται η ακμή του και η καταστροφή του στον πόλεμο, η ανασυγκρότηση του οι επικοινωνίες του ιδρυτή του γιατρού Καραμάνη με άλλα Σανατόρια της Ελλάδας και του εξωτερικού αλλά και με ασθενείς και συγγενείς τους. Το σημαντικότερο κεφάλαιο είναι αφιερωμένο στην προσωπική σχέση τριών πολύ σπουδαίων ανθρώπων του Γιατρού Γ. Καραμάνη, του μεγάλου μας ποιητή Άγγελου Σικελιανού και της γυναίκας, μούσας και των δύο Άννας Καραμάνη. Παρατίθενται αδημοσίευτες επιστολές του Άγγελου Σικελιανού, όπως και αναφορές στις τελευταίες στιγμές του, από τον γιατρό Γ. Καραμάνη.

Όλες οι επιστολές έχουν μεταγραφεί για να διαβάζονται με ευκρίνεια. Το λεύκωμα έχει επίσης εξαιρετικές φωτογραφίες από τον προηγούμενο αιώνα. Στα εισαγωγικά κείμενα περιγράφεται όλη η ιστορία της Ιατρικής στη Θεσσαλία, ο αγώνας ενάντια στη φυματίωση σε σχέση με τα κοινωνιολογικά και οικονομικά χαρακτηριστικά της εποχής.

Gallery Εικόνων

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΟΡΕΙΝΟ ΣΑΝΑΤΟΡΙΟ (εξαντλημένο - σπάνιο)
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΟΡΕΙΝΟ ΣΑΝΑΤΟΡΙΟ (εξαντλημένο - σπάνιο)

Books by:pedet171

Powered by JReviews
 
Scroll Up