• Εγγραφή

 

Το μεγαλείο της πτώσης Το μεγαλείο της πτώσης

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
 The form could not be submitted
Το μεγαλείο της πτώσης

Βιβλίο

Εκδόσεις
Τιμή (€)
8,00
Email επικοινωνίας
vasilikian07@gmail.com
Πληροφορίες συναλλαγής
Παράδοση Χέρι με χέρι (Αθήνα) ή αποστολή με ΕΛΤΑ (+2,60 για τα μεταφορικά).

Υπάρχει και η δυνατότητα ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ με άλλο φιλολογικό, γλωσσολογικό ή λογοτεχνικό βιβλίο.

Ξενόγλωσσο
Όχι
Τύπος Καταχώρησης
Θεματική κατηγορία


Με την Άλωση της Πόλης το 1453 οι περισσότεροι πίστεψαν ότι τελείωσε η ζωή και η παρουσία της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας που είχε διαρκέσει 1123 χρόνια. Τα πράγματα όμως δεν ήταν έτσι. Η ελληνική αυτοκρατορία της Ανατολής είχε, πρίν πέσει, φροντίσει να διατηρήσει την παρουσία της και για πολλούς αιώνες μετά, παρουσία που φτάνει μέχρι τις μέρες μας. Αυτό οφείλεται κυρίως στην πνευματική παραγωγή της αυτοκρατορίας, στα έργα υψηλής διανόησης που αγγίζουν κάθε τομέα του επιστητού.

Οι τελευταίοι αιώνες, που από πολιτική, οικονομική και κοινωνική άποψη ήταν αιώνες παρακμής, για την πνευματική παραγωγή ήταν αιώνες ακμής, κορυφαίας δημιουργίας, με έναν λόγο, αιώνες πνευματικού μεγαλείου. Έτσι, η αυτοκρατορία, καταλυόμενη πολιτικά, κυριαρχούσε παγκοσμίως πνευματικά.

Στις σελιδες αυτού του βιβλίου μπορεί ο αναγνώστης να βρει αποσπάσματα κειμένων της τελευταίας βυζαντινής περιόδου, αδιάψευστα δείγματα του πνευματικού μεγαλείου μιας αυτοκρατορίας που πεθαίνοντας αναγεννιόταν και συγχρόνως αναγεννούσε.

Books by:vasan

Powered by JReviews
 

Βιβλία που αλλάζουν χέρια

Υπάρχουν 23856 καταχωρήσεις και 0 αξιολογήσεις.
Scroll Up