• Εγγραφή

 

Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΖΩΗ Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΖΩΗ

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
 The form could not be submitted
Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΖΩΗ

Βιβλίο

Συγγραφέας
Εκδόσεις
Πληροφορίες συναλλαγής
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΕΛΤΑ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ
Ξενόγλωσσο
Όχι
Τύπος Καταχώρησης
Θεματική κατηγορία


Επιλογή και σχολιασμός κειμένων από τους Lin Salamo, Victor Fischer και Michael B. Frank του Ιδρύματος Μαρκ Τουέιν (Mark Twain Project).

Ασεβές, αντισυμβατικό, με πολλά διαχρονικά αποφθέγματα, το βιβλίο αυτό -ένας εκκεντρικός οδηγός συμπεριφοράς για το ανθρώπινο γένος-περιέχει εξήντα εννέα αφορισμούς, ανέκδοτα, παράδοξες υποδείξεις, αξιώματα και διδακτικές ιστορίες από τα προσωπικά και τα δημοσιευμένα γραπτά του Μαρκ Τουέιν.
Προσφέρει συμβουλές και στοχασμούς για την οικογενειακή ζωή και τη δημόσια συμπεριφορά, απόψεις για ζητήματα όπως η αμφίεση, η υγεία, το φαγητό, η ανατροφή των παιδιών και η ασφάλεια, καθώς και πιο εξειδικευμένες οδηγίες, όπως η αντιμετώπιση ενοχλητικών πωλητών και διαρρηκτών.
Επιλεγμένα από προσωπικές επιστολές, αυτοβιογραφικά γραπτά, ομιλίες, μυθιστορήματα αλλά και σημειώματα του Μαρκ Τουέιν, τα κείμενα αυτά είναι εξαιρετικά φρέσκα, πνευματώδη, εκπληκτικά επίκαιρα και ξεχειλίζουν από τη χαρακτηριστική ευθυμία του Τουέιν. Επίσης μας υπενθυμίζουν πώς ακριβώς ο Μαρκ Τουέιν κατόρθωσε να γίνει η πιο ξεχωριστή και αναγνωρίσιμη φωνή της αμερικανικής λογοτεχνίας.
Τα κείμενα, μερικά νέα ή εκτός κυκλοφορίας από δεκαετίες, επιλέχθηκαν και αναδείχθηκαν με επιμέλεια από τους συντάκτες του Ιδρύματος Μαρκ Τουέιν. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Ένα βιβλίο που θα σου φτιάξει το κέφι.

Ίσως ο τίτλος είναι λίγο παραπλανητικός, ενώ οι ιστορίες που περιλαμβάνει το βιβλίο είναι απολαυστικές. Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στη ζωή του συγγραφέα με αποσπασματικές περιγραφές που δεν έχουν καμιά σχέση με βιογραφία.

Ο αξιολάτρευτος και ευφυέστατος Μάρκ Τουέην έγραψε, δημιούργησε, είπε και πρωταγωνίστησε ο ίδιος σε πολλές ιστορίες, που, διαβάζοντάς τες θα γελάς μόνος σου.

Εδώ, έχει γίνει μια σταχυολόγηση από ιστορίες της ζωής του και από ορισμένα αιρετικά που είπε ή έκανε. Η πλούσια σε εμπειρίες ζωή του ήταν η απόδειξη του ανατρεπτικού πνεύματος του. Είπε πολλά σαρκαστικά σχόλια για πολλούς, διέσχισε 29 φορές τον Ατλαντικό, ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο, είχε απίστευτες παραξενιές, παρεξηγήθηκε και παρεξήγησε πολλούς και πολλές, αντάλλαξε επιστολές διαμαρτυρίας, ήταν γκρίνιαρος και του έφταιγαν όλα, μα, πάνω απ’ όλα παρέμεινε ο εαυτός του.

Ο Μαρκ Τουέην συμπεριφερόταν σαν Μαρκ Τουέην και σε όποιον άρεσε. Αυτό, όταν διαθέτεις ένα σπινθηροβόλο πνεύμα, ακούγεται πολύ πνευματώδες και πρωτότυπο. Αν ένας κοινός θνητός είναι ο εαυτός του με όλα του τα στραβά, μπορεί να γίνει θέμα μεγάλης κριτικής από τους γύρω του. Ο Μαρκ Τουέην το ρισκάρισε, γιατί δεν τον ενδιέφεραν τα σχόλια των άλλων.

Το βιβλίο είναι γεμάτο από όσα σοφά και αιρετικά ξεστόμισε ή έγραψε ο παγκόσμια αναγνωρισμένος συγγραφέας. Μερικά από αυτά τα διαβάζουμε κάθε μέρα αναρτημένα στο Facebook – αναπαράγονται ξανά και ξανά.

Η ζωή, όμως, δεν χαρίστηκε στον διάσημο συγγραφέα. Στη ζωή του βίωσε τραγικές απώλειες, αφού έχασε 2 παιδιά που βρισκόντουσαν σε νεαρότατη ηλικία 3 ή 20 ετών, καθώς και όλη του την περιουσία, με αποτέλεσμα να υποστεί δημόσια ταπείνωση λόγω χρεωκοπίας.

Ο ίδιος κάπνιζε από 11 ετών, δηλαδή περίπου 64 χρόνια και είχε «εξαρτήσεις» από εκκεντρικές δίαιτες και διατροφές που ακολουθούσε κατά καιρούς όπως αναζωογονητικά βάλσαμα (εκρηκτικό καθαρτικό), δίαιτες λιμοκτονίας, μεταλλικά νερά μαγνητικής πηγής, αμυγδαλόπιτες, ένα μόνο είδος ψωμιού, μόνο μπρεκφαστ 3 φορές την ημέρα, κλπ.

Ο άνθρωπος έχει προσφέρει στην κοινωνία τα ωραιότερα αποφθέγματα που έχω διαβάσει, ήθελε από μικρός «να μουτζουρώνει το χαρτί για να προκαλεί το γέλιο των ανθρώπων του Θεού».

Το Μαρκ Τουέην είναι ψευδώνυμο, αφού το αληθινό του όνομα ήταν Σάμιουελ Λάνγκχορν Κλέμενς.

Διαβάστε το βιβλίο και ανακαλύψτε τι πίστευε ο Μαρκ Τουέην για το Πρωτόκολλο της Καθημερινότητας, για το Αμερικανικό τραπέζι, για την Υγεία και Διατροφή, για τη Μόδα…..θα γελάτε μόνοι σας.

Θα σας φτιάξει το κέφι!

Books by:assi

Powered by JReviews
 

Βιβλία που αλλάζουν χέρια

Υπάρχουν 23037 καταχωρήσεις και 0 αξιολογήσεις.
Scroll Up