• Εγγραφή

 

Μύθοι Μύθοι

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
 The form could not be submitted
Μύθοι

Βιβλίο

Εκδόσεις
Email επικοινωνίας
sbetsos@yahoo.gr
Πληροφορίες συναλλαγής
ΕΛΤΑ
Ξενόγλωσσο
Όχι
Τύπος Καταχώρησης
Θεματική κατηγορία


… Για μένα, το διάβασμα ενός βιβλίου είναι μια εμπειρία, στον ίδιο βαθμό που είναι ένα ταξίδι ή ένας έρωτας. Νομίζω, π.χ., πως ο Berkeley, ο Shaw ή ο Emerson, μου παρέχουν τις ίδιες επαφές με την πραγματικότητα όσο μία επίσκεψη στο Λονδίνο. Φυσικά και είδα το Λονδίνο μέσα από τα βιβλία του Dickens, του Chesterton και του Stevenson, όχι;

… Πάρτε για παράδειγμα τον Stevenson, έναν από τους συγγραφείς που προτιμώ. Αν τον διάβαζα τώρα, δεν θα ένιωθα ότι βρίσκομαι στην Αγγλία ή στη Νότιο Αμερική, αλλά στο ίδιο το πλαίσιο του βιβλίου. Αυτό το βιβλίο μου αφηγείται ίσως ένα μυστικό ή μου προσφέρει μία αποκάλυψη για τον εαυτό μου που μόλις διαβλέπω.

… Στα βιβλία του Stevenson, για παράδειγμα, ακόμα και οι κομπάρσοι σε μία σελίδα, που δεν ξαναεμφανίζονται στο υπόλοιπο βιβλίο, σου δίνουν την εντύπωση ότι τους γνωρίζεις ή την επιθυμία να μάθεις περισσότερα για λογαριασμό τους.

… Αυτός που έγραψε βιβλία για παιδιά κινδυνεύει να κατηγορηθεί ότι παιδιαρίζει. Συγχέουν τον συγγραφέα με το κοινό του. Αυτή είναι η περίπτωση του La Fontaine, του Kipling και του Stevenson.

Στο βιβλίο αυτό συγκεντρώνονται 20 ιστορίες σε μορφή μύθων και αλληγοριών του R. L. Stevenson (1850-1894), του Σκωτσέζου συγγραφέα του Νησιού των Θησαυρών και του Δρος Τζέκυλ και Κου Χάυντ, που εκδόθηκαν για πρώτη φορά το 1911.

Με εργοβιογραφία του Stevenson.

Books by:cruso

Powered by JReviews
 

Βιβλία που αλλάζουν χέρια

Υπάρχουν 23739 καταχωρήσεις και 0 αξιολογήσεις.
Scroll Up