• Εγγραφή

 

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
 The form could not be submitted
ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Βιβλίο

Συγγραφέας
Πληροφορίες συναλλαγής
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΕΛΤΑ
Ξενόγλωσσο
Όχι
Τύπος Καταχώρησης
Θεματική κατηγορία


Στο «Διακοπές στο Παρίσι», ο Μομ παρακολουθεί τον νεαρό ήρωα του καθώς έρχεται σ' επαφή με τον υπόκοσμο του Παρισιού, μέσω της τυχαίας γνωριμίας του με μια ρωσικής καταγωγής πόρνη, τη Λύντια, σύζυγο ενός κλέφτη καταδικασμένου για φόνο κι έγκλειστου στις απάνθρωπες φυλακές της γαλλικής Γουϊνέας, στις ακτές της Νότιας Αμερικής. Αντιμέτωπος τόσο με τα δεινά των παραπάνω, όσο και με τον κυνισμό του παλιού συμμαθητή του και φανατισμένου τώρα επαναστάτη Σάιμον, «ξεναγού» του στην αριστερή όχθη της πόλης, ο Τσάρλι Μέισον θα δει να γκρεμίζονται μέσα του όλες οι βεβαιότητες με τις οποίες τον είχε προικίσει η ανέφελη έως τότε ζωή του στο Λονδίνο. Οι χριστουγεννιάτικες διακοπές του στο Παρίσι θ' αποτελέσουν ένα ταξίδι μύησης στη σκληρή πραγματικότητα. Μ' άλλα λόγια, ένα ταξίδι απότομης αλλά ευπρόσδεκτης κι από τον ίδιο ενηλικίωσης.

Η Πάτσυ τον είχε ρωτήσει αν είχε περιπέτειες στο Παρίσι, και της είχε απαντήσει, με την βεβαιότητα πως δεν έλεγε ψέματα, αρνητικά. Ήταν γεγονός πως δεν είχε κάνει τίποτα. Ο πατέρας του είχε την εντύπωση πως είχε γλεντήσει τρελά και ανησυχούσε μήπως είχε πάρει μάλιστα κάποια ανομολόγητη αρρώστεια, και όμως δεν είχε πάει ούτε με μια γυναίκα. Μόνον ένα του είχε συμβεί, κάτι μάλλον περίεργο αν το συλλογιζόταν κανείς, και τώρα δεν ήξερε , τι ακριβώς να κάνει: τα θεμέλια του κόσμου του, είχαν γκρεμιστεί! *Από τα κορυφαία εργά ενός σπουδαίου βρετανού συγγραφέα του 20ου αιώνα.

Ο βρετανός συγγραφέας Σώμερσετ Μωμ(1874-1965) υπήρξε ένας εξαίρετος μυθιστοριογράφος, δοκιμιογράφος αλλά και θεατρικός συγγραφέας, έργα του μεταφέρονται κατά κόρον στο θέατρο αλλά κια στον κινηματογράφο. Τα βιβλία του έχουν διαβαστεί και λατρευτεί από τους συμπατριώτες του, με το όνομα του να γίνεται το κορυφαίο λογοτεχνικό βραβείο στην Βρετανία. Το "Διακοπές στο Παρίσι" υπήρξε από τα συγκλονιστικότερα αυτοβιογραφικά -όπως και τα περισσότερα έργα του- βιβλία του, και χρονολογείται στη περίοδο του μεσοπολέμου. Στην Ελλάδα εκδόθηκε από τις Εκδόσεις Γκοβόστη, σε μετάφραση Στ. Βουρδούμπα." Ν.Ι.Π.

Books by:assi

Powered by JReviews
 

Βιβλία που αλλάζουν χέρια

Υπάρχουν 23498 καταχωρήσεις και 0 αξιολογήσεις.
Scroll Up