• Εγγραφή

 

ΜΥΚΟΝΟΣ ΜΠΛΟΥΖ ΤΗΣ ΠΑΥΛΙΝΑΣ ΝΑΣΙΟΥΤΖΙΚ ΜΥΚΟΝΟΣ ΜΠΛΟΥΖ ΤΗΣ ΠΑΥΛΙΝΑΣ ΝΑΣΙΟΥΤΖΙΚ

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
 The form could not be submitted
ΜΥΚΟΝΟΣ ΜΠΛΟΥΖ ΤΗΣ ΠΑΥΛΙΝΑΣ ΝΑΣΙΟΥΤΖΙΚ

Βιβλίο

Πληροφορίες συναλλαγής
ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΕΛΤΑ
Ξενόγλωσσο
Όχι
Τύπος Καταχώρησης
Θεματική κατηγορία


Η ιστορία που θα σας διηγηθώ είναι πέρα για πέρα αληθινή, κάθε λέξη της. Εκείνο το καλοκαίρι συνέβησαν ένα σωρό φρικτά πράγματα απ' αυτά που διαβάζουμε στις εφημερίδες και κάνουμε το σταυρό μας και φτύνουμε στον κόρφο μας και λέμε "Δόξα τω Θεώ, είμαι μια χαρά", ένα σωρό φρικτά πράγματα που βαθιά μέσα μας πιστεύουμε ότι θα συμβαίνουν πάντοτε στους άλλους και ποτέ σ' εμάς.
Και αν κάποτε όλα αυτά συμβούν σ' εμάς; Γιατί συνέβησαν σ' εμάς, στη Μύκονο, εκείνο το καλοκαίρι. Σ' εμένα, μια συνηθισμένη μαμά δύο αγαπημένων αλλά αντιπαθητικών παιδιών, παλιά υπάλληλο βιβλιοπωλείου και τώρα "ένδοξη ιδιοκτήτρια" βίλας στον Ορνό, στον Mπρετ, το θεϊκό τεκνό της Μυκόνου για εκείνο το καλοκαίρι, τον ένδοξο επιβήτορα, και στην Αντιγόνη, υψηλή ιέρεια της Εκάλης, μητέρα τριών υπερκινητικών παιδιών και ένδοξη κληρονόμο πολλών τονάζ.
Όλα κατέρρευσαν σ’ ένα διάστημα είκοσι ημερών. Κανείς δεν ανησύχησε ποτέ για μας. Κανείς δεν ανησύχησε όταν εγώ τα έφτιαξα με τον Mπρετ. Κανείς δεν ανησύχησε όταν ο Mπρετ πηδώντας προκάλεσε ρήξη του κόλπου στην τέως βιζιτού, νυν πρώτη κυρία enfant gate οικογένειας της Ελλάδας. Κανείς δεν ανησύχησε όταν κλειστήκαμε με την Aντιγόνη και τον Mπρετ για ένα μήνα σε μια βίλα στη Ριβιέρα, όπου σε μια παραζάλη κόκας και έρωτα όλα μπορούν να συμβούν. Κανείς δεν ανησυχούσε ποτέ για μας, κι αυτό είναι το τρομακτικότερο απ' όλα. Κανείς δεν ανησυχεί γι’ αυτό το χέρι που παραμονεύει πάντα κάτω απ’ το κρεβάτι μας, να μας τραβήξει και να μας παρασύρει στην άβυσσο. Κανείς δεν ανησυχεί για ανθρώπους που περνούν καλά. Και εμείς περνούσαμε καλά, ήμασταν στη Μύκονο, έτσι δεν είναι;
Το βιβλίο αυτό αφορά εσάς που έχετε το θάρρος να πείτε ότι δεν περνάτε καλά. Όσο για τους άλλους, αυτούς τους αντιπαθητικούς που προσπαθούν να μας θαμπώνουν συνέχεια με τις δήθεν τέλειες ζωές τους, τους τέλειους γάμους τους, που είναι σκατά, τα τέλεια παιδιά τους, που είναι κωλόπαιδα, και τα δήθεν λεφτά που έχουν, και στην πραγματικότητα δεν έχουν, αυτοί ας το αφήσουν αμέσως κάτω και frankly: Go to Hell!

«Η Μύκονος ήταν ένας μαραθώνιος, ένας αληθινός αγώνας δρόμου.·Επρεπε να σε δουν, να σε βλέπουν. Στο N’ ammos, στο Aqua, στο Guzel, στο Sea Satin, σε όλα τα trendy στέκια, στο πάρτι του Γαβαλά, στο πάρτι του Κωστόπουλου. Αν δεν σε έβλεπαν, θα εξαφανιζόσουν σαν να σε είχε καταπιεί η μαύρη τρύπα του σύμπαντος»… Η Παυλίνα Νάσιουτζικ μέσα σε λίγες γραμμές κατορθώνει να περιγράψει την πραγματικότητα στο Νησί των Ανέμων. Και με διακόσιες ενενήντα δύο σελίδες κατορθώνει να βάλει «φωτιά» στα κοσμικά πηγαδάκια της ελληνικής showbiz και να «δημοσιοποιήσει» όλα όσα κάποιοι προσπάθησαν να κρύψουν επιμελώς.

Για μία ακόμη φορά, η συγγραφέας του «Μαμάδες βορείων προαστίων» κατάφερε να ταράξει τα νερά με το νέο βιβλίο της που τιτλοφορείται «Μύκονος μπλουζ», στο οποίο περιγράφει με τον πλέον παραστατικό τρόπο τα ερωτικά τρίγωνα ή και… πολύγωνα κάποιες φορές που λαμβάνουν χώρα στα σοκάκια της Μυκόνου, αναφέρεται σε όλα τα «hot» κουτσομπολιά του νησιού, ενώ δεν διστάζει να μιλήσει και για τις τέλειες φαινομενικά enfant gate οικογένειες της Ελλάδας. Και χωρίς φυσικά να αναφέρει τα αληθινά ονόματά τους! Βεβαίως, η συγγραφέας έχει δηλώσει ότι όσα περιγράφονται στις σελίδες του βιβλίου είναι καθαρά προϊόν της φαντασίας της, επίσημα τουλάχιστον!

Παρ’ όλα αυτά, όσοι είναι σε θέση να γνωρίζουν πολύ καλά τα της Μυκόνου υποστηρίζουν ότι τα όσα περιγράφονται στο «Μύκονος μπλουζ» είναι βασισμένα στην απόλυτη πραγματικότητα και αυτός είναι και ο λόγος των αρκετών -ανεπίσημων ακόμα- αντιδράσεων των «καλών οικογενειών». Πώς άλλωστε να μην αντιδράσουν, αν πιστέψουμε τα όσα γράφονται στις σελίδες του βιβλίου; Πολιτικοί εθισμένοι στα ναρκωτικά, κυρίες της «καλής κοινωνίας» που από τη μια προσφέρουν τις… υπηρεσίες τους έναντι αδράς αμοιβής και από την άλλη «χαπακώνουν» τα παιδιά τους για να μπορούν να κυκλοφορούν ανενόχλητες με τους εραστές τους, άντρες-μοντέλα που επιδίδονται σε ερωτικά όργια είναι μερικά μόνον από αυτά που περιγράφονται από την Παυλίνα Νάσιουτζικ.

Ποια είναι όμως τα σημεία-φωτιά του βιβλίου; Ποια είναι τα σημεία που όπως λέγεται «φωτογραφίζουν» πρόσωπα και καταστάσεις που είχαν συμβεί στο παρελθόν ή και εξακολουθούν να συμβαίνουν στο Νησί των Ανέμων;

Ο… απατημένος τσιφούτης

"… η Φαίη ήταν η ζωντανή απόδειξη ότι ένα καλό κέρατο μπορεί να σώσει και τον χειρότερο γάμο. Ο άντρας της ήταν φυσικά πλούσιος αλλά τσιφούτης -λαρισοτσιφουτοεξαρτώμενος, έτσι τον έλεγαν οι κακές γλώσσες- κι έτσι η όμορφη -ας το παραδεχτούμε, όσο κι αν μας τη σπάει- Φαίη αναζητούσε παρηγοριά στις αγκαλιές παντρεμένου εφοπλιστή, γνωστού για τη λαρτζοσύνη του: τα δώρα του δεν έπεφταν κάτω από εκατό χιλιάδες ευρώ».

Η γυναίκα του υπουργού

«Ηταν εκεί και η καλή μας φίλη Πόπη, με την πατούσα της Κούρδας. Ολα ήταν τέλεια στη ζωή της, έτσι νόμιζε, είχε τον τέλειο άντρα -ήταν και υπουργός, από τα πρωτοκλασάτα ονόματα της κυβέρνησης- το τέλειο σπίτι, τα τέλεια παιδιά, το τέλειο κορμί, όλα, εκτός από τα πόδια της και ειδικά την πατούσα της… Βλέπετε, η πατούσα αυτή ήταν λαϊκή, χοντρή, πλατυπόδαρη, σαν πατούσα παραδουλεύτρας ή Κούρδας… Φυσικά, οι πατούσες έπρεπε να φύγουν. Κι έφυγαν».

Ο γέρος και η πολύτεκνη

"…η γυναίκα γνωστού πολιτικού τον παράτησε με τέσσερα παιδιά, τον έδιωξε κλοτσηδόν από το σπίτι γιατί δεν είχε αρκετά λεφτά (και σας διαβεβαιώ, είναι μία από τις πιο πλούσιες πολιτικές οικογένειες της Ελλάδας), ενώ ο γηραιός τρισάθλιος γερομπάμπουρας που τον αντικατέστησε είναι ένας βιομήχανος με πολλά λεφτά. Για ανάλογους λόγους η Πόπη ζούσε στιγμές έξαρσης».

Τα μαθήματα ορθοφωνίας

«Οι φωνές, ω ναι, οι φωνές δείχνουν πολλά κι ας μην είναι πάντα οι ιδανικές φωνές του Καβάφη. Γι’ αυτό όποια βλάχα ή φελάχα τσακίσει πλούσιο σύζυγο το πρώτο που κάνει μετά τα μαθήματα καλών τρόπων είναι να πάρει δάσκαλο ορθοφωνίας. Αλλά, δεν βαριέστε, παρά τα μαθήματα ορθοφωνίας, η φωνή σε προδίδει πάντα. Χρόνια τώρα μαθήματα ορθοφωνίας η σύζυγος μεγαλοεφοπλιστή πολλών τονάζ και τα νι και τα λι δεν μπορούσαν να φύγουν από την ομιλία της. Αλλη, πάλι, που καμωνόταν την αριστοκράτισσα και είχε τη συνήθεια να το τσούζει λίγο, όποτε μεθούσε, έβγαζε όλο το Κακοσάλες από μέσα της».

Οι χάρες της δημοσιογράφου

«Η Μαρίνα μεγάλωσε όπως κι εγώ σε ένα μίζερο διαμερισματάκι στο Κολωνάκι, με μέτριες σπουδές. Τη δεκαετία του ’80 και πριν η δημοσιογραφία γίνει μόδα, τότε που οι δημοσιογράφοι ήταν οι αποτυχημένοι των ανωτάτων σχολών, όπως έλεγε ο Κουμανούδης, χώθηκε σε ένα έντυπο… Από εκεί και πέρα η εξέλιξή της ήταν ραγδαία. Οχι η εμφανισιακή, μπροστά της σήκωναν τα χέρια Φουστάνος, Βουκίδης και Πιταγκί. Δεν ξέρω αν πήδαγε πολλά κρεβάτια, ακούγεται όμως ότι έκανε εξαιρετική πίπα. Οι άσχημες αναγκάζονται και αναπτύσσουν άλλες χάρες…».

Η χαμένη αξιοπρέπεια

«Νευροχειρουργός, με φυσικό άσπρο μαλλί, γύρω στα σαράντα, ήταν τόσο αριστοκρατική και ντιστεγκέ, πάντα με ταγεράκια Chanel και της Σήλιας Κριθαριώτη. Δύο μήνες παρέα με την Αννα κι έχασε την αξιοπρέπειά της, έβαψε κόκκινο το μαλλί, πέταξε τα ταγεράκια, πέταξε έξω τις κοιλιές, ξέκωλο έγινε σου λέω. Βέβαια, δείχνει είκοσι χρόνια νεότερη, αλλά όλος ο αέρας της αξιοπρέπειας εξαφανίστηκε».

Η εβδομηντάρα μεσίτρια

«Η μάνα του Μπρετ ήταν γύρω στα εβδομήντα -μποτοξιασμένη, ξανθιά και με τον αέρα της αμερικανικής επιτυχίας να κρέμεται από τα μπατζάκια της. Είχε φύγει από την Ελλάδα από τα είκοσί της -ένας άτυχος έρωτας με τον γιο μιας βαθύπλουτης οικογένειας που δεν την ήθελε για νύφη της την οδήγησε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Εκεί πέτυχε, έγινε μεσίτρια με σπίτι στην Park Avenue και στα Hamptons, ήταν όμως απέραντα επιθετική και πικρόχολη».

Books by:assi

Powered by JReviews
 

Δημοφιλή

Βιβλία που αλλάζουν χέρια

Υπάρχουν 23037 καταχωρήσεις και 0 αξιολογήσεις.
Scroll Up