• Εγγραφή

 

Το αμύγδαλο Το αμύγδαλο

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
 The form could not be submitted
Το αμύγδαλο

Βιβλίο

Συγγραφέας
Εκδόσεις
Πληροφορίες συναλλαγής
Ανταλλάσσεται με ελληνική και ξένη λογοτεχνία, κλασική ή σύγχρονη. Δεκτές και οι προτάσεις κάθε είδους.
Ξενόγλωσσο
Όχι
Τύπος Καταχώρησης
Θεματική κατηγορία


Ένα ερωτικό αριστούργημα, μια κατάθεση αγάπης και οργής. Ένα σοκ.
Nα μια ξεχωριστή μαρτυρία μια νεαρή γυναίκα αραβικής καταγωγής τολμά να υπερβεί τα ταμπού του σεξ και της σιωπής για να διηγηθεί την ιστορία της - τη συνάντησή της με έναν άντρα παθιασμένο, καλλιεργημένο, που της αποκαλύπτει την ολοκληρωτική, φλογερή, βαθιά αισθησιακή αγάπη.
H εξομολόγηση αυτή -όμορφη, προκλητική, κάποτε ωμή- αποτελεί ένα γεγονός για πρώτη φορά, μια μουσουλμάνα εκφράζεται ελεύθερα για την προσωπική της ζωή. Nα γιατί το βιβλίο αυτό -ηδονικό, ορμητικό, αστραφτερό, χαρούμενο- είναι παράλληλα και μια πολιτική πράξη, μια ανάκτηση του δικαιώματος των γυναικών αραβικής καταγωγής στο λόγο και το κορμί τους.
"Η αφήγηση αυτή είναι, πρώτα απ' όλα, μια ιστορία ψυχής και σάρκας. Μια ιστορία έρωτα που τολμά να πει το όνομά του, συχνά με ωμότητα, και που δεν υπακούει σε καμιά ηθική, εκτός από εκείνη της καρδιάς. Μέσα από τις γραμμές αυτές, όπου το σπέρμα ανακατεύεται με την προσευχή, επιχείρησα να γκρεμίσω τα τείχη που χωρίζουν σήμερα το γήινο από το επουράνιο, το σώμα από την ψυχή, το μυστικισμό από τον ερωτισμό. (...)
Υψώνω τις λέξεις αυτές όπως υψώνουμε ένα ποτήρι, εις υγείαν των γυναικών της Αραβίας, που με το να ξαναδώσουν στο σώμα το στερημένο λόγο του θα έχουν θεραπεύσει κατά το ήμισυ τους άντρες τους".

Books by:bookfinder

Powered by JReviews
 
Scroll Up