• Εγγραφή

 

Λατρείας Τάματα από τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη Λατρείας Τάματα από τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος
 The form could not be submitted
Λατρείας Τάματα από τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη

Βιβλίο

Συγγραφέας
Ξενόγλωσσο
Όχι
Τύπος Καταχώρησης
Θεματική κατηγορία


Περιγραφή βιλίου¨
"Λατρεία" και "Τάματα": δυο λέξεις απλές, δυο έννοιες σύνθετες, οι οποίες αντανακλούν συναισθήματα, βασικές ανάγκες, ιδιότητες και δραστηριότητες του ανθρώπου. Την ευλάβεια, την θρησκευτικότητα και τις διάφορες μορφές εκδήλωσής τους, την πίστη και την ελπίδα, την υπόσχεση και την αφιέρωση, τη σωτηρία και την εξιλέωση, την ανταπόδοση. Όλα τα παραπάνω περικλείονται σε έναν τύπο αντικειμένου, τα τάματα. Και ενεργοποιούνται στο περιβάλλον ενός συγκεκριμένου θρησκευτικού δρώμενου: της αφιέρωσης, πάντα σε σχέση με την πίστη στη θεϊκή παρουσία. Τα τάματα επιφορτίζονται με την "υψηλή" αποστολή της διαμεσολάβησης στη σχέση των ανθρώπων με τους αγίους ενώ, παράλληλα, διατηρούν μια εγγενή, κοσμική αξία ως αντικείμενα με γενικές, φυσικές και αισθητές ιδιότητες.

Το βιβλίο αυτό είναι επανέκδοση μέρους της δίγλωσσης (ελληνο-αγγλικής) έκδοσης Λατρείας Τάματα. Tokens of Worship, Μουσείο Μπενάκη & ΑΙΩΝ 2006, που συνόδευσε την έκθεση "Λατρείας Τάματα" η οποία οργανώθηκε από το μουσείο Μπενάκη και τον πολιτιστικό οργανισμό "ΑΙΩΝ". Στην παρούσα έκδοση δεν περιλαμβάνονται εκτός από την αγγλική μετάφραση ο Χαιρετισμός του Άγγελου Δεληβορριά και ο Πρόλογος του Μάριου Βαζαίου τα κείμενα δηλαδή με τα οποία ξεκινούσε πρωτότυπη έκδοση.

Link πρωτότυπου βιβλίου:
http://www.biblionet.gr/book/110606/%CE%A7%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CE%B1%CE%BA%CE%AC,_%CE%A3%CE%BF%CF%86%CE%AF%CE%B1/%CE%9B%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%B1%CF%82_%CF%84%CE%AC%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1

Gallery Εικόνων

Λατρείας Τάματα από τις συλλογές του Μουσείου Μπενάκη

Books by:nikol

Powered by JReviews
 

Δημοφιλή

Βιβλία που αλλάζουν χέρια

Υπάρχουν 23799 καταχωρήσεις και 0 αξιολογήσεις.
Scroll Up